Onze cavia's




Cavia's



Cavia's hebben heel verschillende kleuren en hun vacht is gladharig, langharig of "borstel". Ze worden 4 tot 8 jaar oud. Het zijn goede speelkameraadjes. Ze laten horen hoe ze zich voelen met geluidjes: ze kunnen piepen, kwetteren en knorren. Cavia’s leven in grote families. In het wild leven ze in een hol onder de grond.

 De draagtijd van een Cavia is 9 tot 10 weken en ze kunnen twee keer per jaar jongen krijgen. Eén nest is 1 tot 6 jonkies. Deze biggen hebben bij de geboorte al haar. Ze drinken melk bij mama maar eten direct ook vast voedsel. Ze zijn dus snel zelfstandig.

 Cavia’s komen oorspronkelijk uit Peru. Het zijn knaagdieren en ze eten groenvoer, fruit en vruchten (wortel, sla, witlof en sinaasappel).

Ze zijn nieuwsgierig en vrolijk maar ze kunnen soms schrikkerig zijn.

In het wild is dat ook wel verstandig, want anders worden ze misschien gevangen door een roofdier.
Bij ons zitten ze veilig.
Ze kunnen op hun gemak in de hangmatjes gaan liggen.


Cavia's

Volwassen mannetje

Beer


Volwassen vrouwtje

Zeug


Jong

Big

nestvlieder

Klasse

Zoogdieren

Mammalia

Orde

Knaagdieren

Rodentia

Familie

Cavia achtigen

Caviidae

Onder familie

Cavia's

Caviinae

Soort

Cavia

Cavia

Type eter

Planteneter

Herbivoor

Voedsel

Speciaal voer


Aanvullend

Wilgentenen vitamine C